Рали спря за Паоло (ОБЗОР)

Рали спря за Паоло (ОБЗОР) | StandartNews.com

Хиляди излязоха на "Мълчалив поход за живота" вчера. Протестът в памет на 4-годишния Паоло от Стара Загора се проведе в 18 града. Участниците поискаха незабавни промени в Наказателния кодекс, които да завишават санкциите за нарушителите на пътя. Млади семейства с деца се събраха на площада в Разград. Те струпаха цветя, играчки и свещички на тротоара. Организаторите на автомобилното рали крос "Разград-2014", което се провеждаше наблизо, спряха високоговорителите си за три минути в знак на подкрепа към протеста.

Най-много хора имаше в Стара Загора, града на Паоло. Колоната поведоха майки с детски колички. Те тръгнаха от общината и спряха до мястото, където загина момченцето. В София майки, бащи и техните деца дойдоха пред сградата на Народното събрание, за да изкажат своята тревога и нетърпимост към беззаконието и наглостта по пътищата на България. Участници поискаха билборд със снимка на Паоло пред дома на шофьора, който го блъсна.

"Никой не залсужава да изпита такова нещо, това е нечовешка мъка", каза по-късно Красимира Иванова, майката на Паоло пред бТВ. Разказва, че учила децата си как да пресичат. "Като чуеха звука на колата, заставаха мирно отстрани на тротоара", сподели майката. Тя смята, че колата е оръжие, по-голямо от пистолета.

"Една малка душичка никога няма да познае каво е любовта, да има първи учебен ден", ридаеше Красимира. Часове преди протеста в събота се случи пореден инцидент с дете.

10-годишно момче бе блъснато от автомобил в Пловдив, управляван от шофьор без книжка. За щастие се разминало с охлузвания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай