Работниците от ВМЗ- Сопот готвят нови протести

Работниците от ВМЗ- Сопот готвят нови протести | StandartNews.com

Служители от ВМЗ-Сопот излизат отново на протест, ако скоро не получат заплатите си. Двата синдиката на работниците са изпратили специална декларация до министър-председателя, министъра на икономиката и КНСБ.

„Отново несигурността, независимо от оздравителната в кавички програма, е факт". Това каза лидерът на КНСБ Пламен Димитров за БНР. Той бе категоричен, че трябва да има нова държавна политика за оръжейния бизнес. „В "Арсенал" имаше съкращения, в Русе също имаме проблеми. Трябва "Кинтекс" директно да възлага поръчки на ВМЗ, а не през други фирми. Трябва да се намерят нови механизми за договори навън. ВМЗ има представителство в Русия, но то не се използа ефективно", обясни Димитров.

Пламен Димитров коментира още, че стачките не могат да решат въпроса и трябва едно кардинално решение на проблема във ВМЗ-Сопот.

Пред БНР кметът на Сопот Веселин Личев потвърди , че сред работниците на предприятието има нов социален конфликт. Той съобщи, че за момента те работят с намален капацитет и нямат поръчки. По думите на експерти ВМЗ-Сопот може да си стъпи на краката за десет месеца и дори да носи печалби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай