Последно! Крачките на ден, които ни спасяват живота

Изследването очертава реалните цифри

Последно! Крачките на ден, които ни спасяват живота | StandartNews.com

Резултатите от проучване на реални данни, събрани от преносимите устройства на 6042 души в САЩ показват, че правенето на повече крачки всеки ден наистина може да намали риска от развитие на определени видове заболявания, предаде "ScienceAlert".

Затлъстяването, диабетът, високото кръвно налягане, депресията и сънната апнея са някои от здравословните проблеми, които могат да бъдат избегнати чрез увеличаване на броя и интензивността на ежедневните крачки, според резултатите от това последно проучване

Въпреки че предишни проучвания са стигали до подобни заключения, това е първото изследване, което се основава на търговски устройства за проследяване на активността, които обикновено се използват в ежедневието и са свързани с електронни здравни досиета (ЕЗД). В този случай като част от изследователската програма "Всички ние" на Националния институт по здравеопазване на САЩ.

Резултатите показват, че с увеличаването на броя на стъпките рискът от повечето заболявания намалява. Изключение правят хипертонията и диабетът - в тези два случая, след като хората достигнат около 8000-9000 крачки на ден, ползата от увеличаването на броя на крачките се понижава.

Изглежда, че около 8200 крачки и повече са най-благоприятното място за сериозно намаляване на риска от заболявания, включително затлъстяване, сънна апнея, гастроезофагеална рефлуксна болест ( GERD) и тежки депресивни разстройства.

Изследователите установили също така, че при хората с наднормено тегло, които увеличават дневния си брой крачки от 6 000 на 11 000, вероятността да затлъстеят е с 64% по-малка, отколкото при тези, които поддържат същия брой крачки дневно.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай