Проследиха оръжието, убило Жоро Илиев

Проследиха оръжието, убило Жоро Илиев | StandartNews.com

София. Оръжието, с което е бил убит босът на ВИС 2 Георги Илиев е било разследвано в Германия, където експертиза е помогнала за възстановяването на номера на пушката „Аншуц" 22-ри калибър, обяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Тя е била открита три дни след показния разстрел, а в началото на октомври тази година беше направен следствен експеримент, за да се установи дали с това оръжие и откъде точно е натиснал спусъка извършителят.

След инсценировката на покушението се е потвърдило подозрението, че с аншуца е бил прострелян смъртоносно президентът на футболния клуб „Локомотив" и наследник на империята ВИС. Има подозрения, че със същата пушка е застрелян и лихварят от Благоевград Васил Горчев-Кьоравия, съобщава "Монитор" и БНР.

Според оперативните данни на МВР стрелецът и в двата случая е бил покойният вече Васил Арарски, известен като Райко Кръвта. В подземния свят Кръвта е описван като изключително влиятелен и безскрупулен бандит, а от МВР подозират бандата му за десетина убийства. Той и хората му си навличат гнева на останалите престъпници с това, че започват да продават хероин с изключително добро качество и в Перник се стичат клиенти от цяла България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай