Пророчество на Нострадамус шашна Европа

Очаква се падането на крал Чарлз III

Пророчество на Нострадамус шашна Европа | StandartNews.com

Войни, наводнения, смут, падането на крал Чарлз III и възкачването на нов папа предсказва Нострадамус за наближаващата 2024 г., пише "Телеграф".

Това твърди Марио Рединг, автор на книгата „Пророчествата на Нострадамус“, цитиран от световните агенции. Трябва само да припомним, че в предишни тълкувания на предсказанията Рединг е познал за кончината на кралица Елизабет II, войната между Русия и Украйна, както и сегашния сблъсък между Израел и терористите от „Хамас“.

Анализ

Експерти сега анализират писанията на Нострадамус, за да разберат неговите прогнози за 2024 г., пише вестник Jerusalem Post.

Така основното пророчество за догодина се върти около „краля на островите“, който ще бъде „изгонен“, въпреки че не се споменава конкретна кралска фигура. Спекулациите сочат крал Чарлз III като най-вероятен кандидат за абдикация. Думите на Нострадамус гласят, че кралят на островите, който премина през спорен развод, ще бъде „изгонен със сила“ и заменен от „човек, който няма да има белег на крал“.

Известният експерт Марио Рединг предполага, че непрекъснатите атаки срещу крал Чарлз III и кралица Камила може да доведат до неговата абдикация.

Цунами

Твърди се още, че пророкът също предсказва жестоко цунами и „големи наводнения“, които ще опустошат части от света, последвани от опустошителен „голям глад“. Нострадамус предупреждава, че земята ще стане по-суха и ще има големи наводнения. Изводът е, че цунамито може да засегне земеделските земи, като допринесе за тежък глад.

Тълкувателите твърдят още, че Нострадамус предвижда жесток международен конфликт през 2024 г. със загадъчно пророчество, което гласи: „[Червеният] противник ще пребледнее от страх. Ще изплаши великия океан.“ Анализаторите смятат, че това може да отвежда към конфликт в Азия с Китай, включващ страни от НАТО, потенциално водещи до жесток военен сблъсък или дори тотална война.

Папата

В едно по-малко привличащо вниманието на тълкувателите предсказание, се твърди как Нострадамус очаква избирането на нов папа. Според това тълкувание трябва настоящият папа Франциск, който в средата на декември 2024-а ще навърши 88 догодина, да бъде сменен и на негово място да бъде избран нов. Цитира се текст от Нострадамус, в който пише: „Чрез смъртта на много стария понтифекс ще бъде избран римлянин на добра възраст.“

Това означава, че може би най-накрая папата ще бъде от по-младата генерация. Но дали ще се случи, е съвсем друг въпрос.

Посока

Предсказанията на Нострадамус по традиция се смятат за най-меродавните, особено на тези, направени в Париж и публикувани от сина му. Навремето неговите колеги са го подигравали и дори му забранили да се нарича астролог, защото смятали, че нищо не разбира от занаята.

Но се случило така, че никой не помни нито едно име на негов колега, а Нострадамус е символ на предсказанията. Вярно, тук от особена важност е тълкуванието им, което може да наклони везните в една или друга посока.

Припомня се, че последното публикувано видение на Нострадамус (1503 - 1566) е от преди пет века. В него той пише: „И ми се показа страшно видение. Обезумях от ужас за туй, що предстоеше да изживее човечеството след повече от пет века. Но аз го видях в ума си и с очите си и цял треперя от жестокия край на хората“. Той обаче не споменава конкретна дата, както и в повечето си видения.

В прословутия сборник с пророчества (Les Prophéties) Нострадамус не дава времева рамка за сблъсък с астероида, само пише: „В продължение на три нощи от небето ще пада голям огън, той ще изглежда едновременно страховит и изумителен, малко след това ще има земетресение“. Някои обаче смятат, че не става въпрос за космическа катастрофа, а за човешка дейност, дори за война с извънземни.

Повтаряща се тема в предсказанията на Нострадамус е нахлуване във Франция на заплаха от Изтока. „Синята глава ще навреди на бялата глава в такава степен, че доброто на Франция и за двамата няма да стигне“, пише в загадъчното видение.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай