Промени в разписанието на БДЖ - вижте къде

Промени в разписанието на БДЖ - вижте къде  | StandartNews.com

БДЖ въвежда временни промени в разписанието на влаковете, заради недостиг на локомотиви.
Промените влизат в сила на 27 юли и ще важат до 15 септември.

„В разгара на лятото националният железопътен превозвач среща затруднения в непредвиден мащаб с изправността на локомотивите, които обслужват 560-те влака, движещи се в страната", съобщиха от БДЖ.

Сериозни всекидневни аварии затрудняват навременното осигуряване на годен железопътен състав и създават неудобства за хиляди пътници по различни направления.

Пикът в авариите се дължи на напредналата експлоатационна възраст и интензивното натоварване на машините – средната възраст на локомотивите е около 40 години, като всеки от тях обслужва по няколко влака в рамките на денонощието.

Промените ще засегнат участъците:

* Бургас – Карнобат – Сливен;

* София – Копривщица – Карлово.

* Мездра – Бойчиновци – Монтана – Берковица.

* Пловдив – Карлово;

* Долна махала – Хисар;

* Стара Загора – Карлово;

* Горна Оряховица – Шумен;

* Мездра – Плевен;

* София – Перник;

* Своге – София;

* София – Банкя.

В участъците, където в момента се извършват ремонти по железопътната инфраструктура Бургас – Карнобат – Сливен и София – Копривщица – Карлово, и се извършва прекачване от влак на автобус и обратно, е предвидено автобусите да се движат по целия маршрут на влака за да се намалят неудобствата на пътуващите.

Автобуси ще се движат вместо някои влакове в участъците Мездра – Бойчиновци – Монтана – Берковица, Долна махала – Хисар и Стара Загора – Карлово с минимални изменения в разписанията. Не се планират промени в движението на международните и бързите влакове.

От БДЖ се ангажират със спешни ремонти на локомотивния си парк, гарантиращи безпроблемното спазване на разписанията от 15-и септември 2016 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай