Прокоба тегнела над премазаните от влака

Прокоба тегнела над премазаните от влака | StandartNews.com

Пловдив. Бащата на бебето, което в събота почина след жестока катастрофа с влак, също е в критично състояние, съобщиха от УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, където е настанен Петър Ковачев. 36-годишният мъж е с тежка гръдна травма и притискане на белите дробове, поради което не може да диша самостоятелно и е свързан с апарат. Следващите 48 часа са решаващи за живота му, казаха медиците. За момента Петър е още между живота и смъртта и никой не знае в следващата минута какво ще се случи, коментират още специалистите.

Ромското семейство, което в събота загуби освен 6-месечния Mирослав и баба му Милка под колелата на карловския влак, било тръгнало към гробищата, споделиха след трагедията комшии от Долна махала. Хората разказаха още, че трагедията на прелеза край селото за втори път почернила фамилията, която преди няколко години пак загубила дете. Точно на неговото гробче щели да палят свещ в злополучния ден. Първото дете на Иванка Колева починало от токов удар от неизправна пералня. Било 5-годишно. В събота 25-годишната жена загуби и второто си бебе. Самата Иванка е с най-леки наранявания. Има само счупена ръка, но душевните й болежки ще са най-тежки, казват още съседите на Колеви.

Ако загуби и Петър, с когото живее на семейни начала в пазарджишкото градче Стрелча, Иванка остава съвсем сама. Когато преди 5 г. починало първото й детенце, хора от селото я посъветвали да отиде при някой ходжа, за да провери дали не й е направена черна магия. Младата жена обаче категорично заявила, че не вярва на такива неща. Като поутихнала мъката й, се запознала с Петър и заживяла с него добре. Дори били на гурбет в Италия, откъдето се върнали преди да се роди малкия Мирослав.

След случилото се с бебето и майка й близките на Иванка обаче са категорични, че над нея тегне прокоба и ако този път отново откаже да иде при ходжа, те щели сами да го направят. Местните разказват, че мъжът й бил добър шофьор и се чудят как е допуснал да се озоват под колелата на влака. Според разследващите, по всяка вероятност Петър се е огледал и като видял, че влакът още не се вижда, е решил да рискува. Тогава го е връхлетял локомотивът, който влачил БМВ-то близо 20 м. Смачкал го като консервена кутия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай