Продават над 100 творби от изложба за болен професор

Продават над 100 творби от изложба за болен професор | StandartNews.com

Деца и възрастни с увреждания две седмици майсториха сувенири

Благоевград. Благотворителна изложба – базар в подкрепа на проф. Чавдар Николов ще бъде открита днес от 17,00 часа в Симитли.

Ученият, един от най-добрите икономисти в България, бивш декан на Стопанския факултет в Югозападния университет, приятел на общината и учител на много млади висшисти оттук, се нуждае спешно от трансплантация на бъбрек. Над 100 артикула – творения от „плодовете на есента", ще бъдат подредени в изложбената зала на читалището в град Симитли.

В продължение на две седмици потребителите на всички социални центрове в общината изработиха картички, моливници, икебана, различна интериорна украса. С изключително старание и фантазия деца и възрастни с увреждания комбинираха всичко, което може да се открие в парка по време на пъстрата есен – листа, пръчици, жълъди, кестени, клони...

Кметът на общината Апостол Апостолов подкрепи инициативата и осигури всички необходими помощни материали за изработката на есенна украса в социалните центрове. „Есен в сърцата" е символичното име на благородното дело. Ръкоделията, изработени от младежи и възрастни с увреждания, но с изключителен талант и с много доброта в сърцата, ще бъдат продадени на благотворителната изложба - базар, а средствата ще бъдат преведени по банковата сметка, която събира помощ и подкрепа за проф. Чавдар Николов.

За събирането на необходимата сума има открита набирателна сметка на името на проф. Чавдар Николов в ТБ ОББ-АД. Банковата сметка на името на проф. д-р Чавдар Николов в ТБ ОББ – АД е с номер:

BG41UBBS80021020261040.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай