Понеделник,

Продават Ливан! Ще я купи ли Илон Мъск

От: СТАНДАРТ -
3581
Продават Ливан! Ще я купи ли Илон Мъск
A
A
A

Желанието на ексцентричния милиарден Илон Мъск да спаси "Туитър" събуди надеждите ливанците за собствената им държава. И някои от тях с чувство за хумор му предложиха страната си, само и само Мъск да я вдигне на крака. Офертите към бизнесмена бяха описани от "Араб нюз".

Сумата от 44 милиарда долара, срещу която ексцентричният предприемач купи любимата си социална мрежа, се равнява на брутния вътрешен продукт на Йордания, пише novini.bg.

"Хей, @elonmusk, би ли проявил интерес да купиш Ливан?", пита потребителят @wolfofbey.

"Хей, @elonmusk, интересуваш ли се от 10 хиляди квадратни километра имот на Източното Средиземноморие? Нарича се Ливан. Купи го, поправи го и ще те направим крал," пише @MohdMortada и предлага промяна на наименованието на Ливан на английски език, така че да съдържа първото име на Мъск "LebElon".

"Хей, @elonmusk, ако имаш излишни дребни пари, имам държава за продан за теб. Казва се Ливан. Само кажи, брат," пише @Phil_Yacoub.

Щом Мъск е в състояние да революционизира индустрията на електрическите автомобили и дръзва да разтърси социалните медии, със сигурност би могъл да спаси Ливан, изтъкват поддръжниците на идеята. А още един аргумент е, че така или иначе положението на Ливан няма как да стане по-лошо.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com