Продава се уникално ферари. Ето на кого е било

Търгът ще е на 19-20 август

Продава се уникално ферари. Ето на кого е било | StandartNews.com

Gooding & Company ще продаде на търг на 19-20 август един от най-ценните автомобили от колекцията на знаменития бивш световен шампион по бокс Майк Тайсън.

Това е не само автомобил от гаража на "Железния" Майк, но и един от 349-те произведени F50, като квотата за САЩ е била само 55 автомобила.

Спортното купе с номер на шасито 104220 слиза от конвейера на завода на Ferrari през февруари 1996 г. и е изпратено в дилърството на Beverly Hills Sports Car в Калифорния.

По онова време това е един от най-прогресивните автомобили на италианската марка: той е базиран на технология, заимствана от Формула 1, а основният му конкурент е McLaren F1.

Тайсън купува това Ferrari F50 в средата на 90-те години, когато кариерата му е в разгара си и получава до 30 милиона долара на двубой.

По време на предишна продажба на колата през 2001 г. километражът е бил около осем хиляди километра и в този вид автомобилът е отишъл при компютърния магнат и съосновател на Infospace Кевин Маркъс.

Оттогава насам автомобилът е сменил повече от един собственик, претърпял е основен ремонт на стойност 75 000 долара и е получил сертификат Ferrari Classiche. Към момента на продажбата пробегът не надвишава 10 000 км.

Предполага се, че на предстоящия търг редкият автомобил ще бъде продаден за между 4,5 и 5,5 милиона долара. За сравнение, когато автомобилът е бил препродаден преди пет години, през 2017 г. той е бил оценен на 2,2-2,4 млн. долара.

 auto.blitz.bg

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай