Продадоха апартамент на Рокфелер в Ню йорк

Подробностите около сделката се пазят в тайна

Продадоха апартамент на Рокфелер в Ню йорк | StandartNews.com

В Ню Йорк продадоха апартамент, собственост на американско семейство на индустриалци, политици и банкери Рокфелер. Имотът е закупен от неизвестно лице, сумата на сделката също не е оповестена.

Според брокера, продал обекта, през последния месец около 35 потенциални купувачи са разгледали апартамента и интересът към него е бил огромен. Имотът се намира в 19-етажна сграда на Пето авеню, предлагаща панорамна гледка към Централния парк. Продаден е 43 дни. Първоначално апартаментът бил предложен на пазара на цена от 11,5 милиона долара. Реалната продажна цена е неизвестна. Общата площ е около 370 квадратни метра.

Имотът е собственост на семейство Рокфелер от 1963-а, когато е придобит от Нелсън Олдрич Рокфелер, внук на петролния магнат Джон Рокфелер , губернатор на Ню Йорк и вицепрезидент на САЩ.

По-рано беше съобщено, че средната цена на притежанието на жилище в САЩ за годината до септември 2020-а се е увеличила с 13%, до 319 хиляди долара. Това е рекордно годишно увеличение на цените през последните седем години, от октомври 2013-а насам.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай