Проблеми по жп инфраструктурата след пороя

Проблеми по жп инфраструктурата след пороя | StandartNews.com

Движението на влаковете във всички проблемни участъци е възстановено

София. Обилните дъждове в страната не пожалиха и жп инфраструктурата. Влошените метеорологични условия и голямото количество на валежите през последното денонощие създадоха проблеми в много участъци, съобщиха от пресцентъра на "Национална компания железопътна инфраструктура".

Поради обилен дъжд вчера следобед е наводнена гара Бели извор. Водата е отнесла баластова призма на км 29+840, която към 19 часа е била възстановена от БДЖ. Движението в района е било пуснато след 20 часа, след като авариен екип е проверил състоянието на железния път. Тогава е определено ограничение на скоростта на влаковете с 5 км/ч от км 28+020 – до км 30+000 в участъка. Причината са наводнените коловози до горен ръб перон, допълват от компанията.

Водата в района на на гара Бели извор се е оттекла след 21, 30 часа, след което скоростта на влаковете е била вдигната на 40 км/ч. В 07.20 ч., днес, 01.08.2014 ч. движението е било напълно възстановено.

Под вода вчера е останала и гара Димово, от 1-ви до 3-ти коловоз. Движението там е пуснато около 20.00 ч. вчера.

Движението на влаковете в междугарието Орешец-Димово бе прекъснато в следствие на силна буря. Топола паднала върху контактната мрежа и скъсала носещото въже. Аварийните кипи работели на мястото цяла нощ, за да отстранят дървото. Движението на влаковете е възстановено тази сутрин в 05.20 ч.

При спирка Ромча обилният дъжд задръства прелеза с гуми, клони и земя, довлечени от водата, които своевременно са почистени и движението на влаковете не е прекъсвано, допълват още от БДЖ.

Земна маса се е свлякла в междугарието Мездра Юг – Зверино, път 2, отделно дърво е препречило железния път. Участъкът е бил разчистен веднага и движението не е било прекъснато.

Поради паднала скална маса на Разделен пост Левище, движението на влаковете в участъка Елисейна - Лъкатник се било насочено по път 2, тъй като път 1 е бил затворен. В 11.15 ч. днес движението е напълно възстановено.

Първи коловоз на гара Мездра бе наводнен тази сутрин, след като във Врачанско над 12 часа валя дъжд. Не е имало прекъсване на движението на влаковете. Гарата е отводнена към 09.35 ч, уточняват от пресцентъра на "Национална компания железопътна инфраструктура".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай