Пристанище Варна е затворено

Пристанище Варна е затворено | StandartNews.com

Варна. Пристанище Варна е затворено за товарни и натоварени кораби. Наложена е забрана за маневриране на кораби, която важи за всички портове и канали.

Причината е силен вятър, който затруднява движението на плавателните съдове, съобщи „Фокус". Поривите на вятъра достигат скорост до 14 м/с.

По-рано днес портът бе затворен само за ненатоварени кораби.

В момента има чакащи кораби на рейда за влизане в порта. Мокър сняг вали в районите на Добрич и Тервел. В останалата част на област Добрич превалява дъжд, примесен със сняг.

Няма образувала се снежна покривка. Снеговалежът не създава затруднения в трафика. Пътните настилки в цялата област са мокри.

Температурите са положителни – между 0 и 3 градуса.

14 катастрофи са регистрирани във Варна през последното денонощие. При един от инцидентите има пострадали двама души – пътник и водач. Катастрофата е възникнала на ул. „Младежка" във Варна. Пострадалите са с контузии и няма опасност за живота им. Трафикът във Варна е спокоен по основните улици и булеварди.

Към момента няма въведена промяна в организацията на движение. Всички светофарни уредби работят нормално. Автобусите на градския транспорт се движат по график. Мокри са пътните настилки и на двете магистрали „Хемус" и „Черно море". Към момента не се отчита натоварване на трафика.

От Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчват на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да шофират със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция".

Блокирането на движението от моторни превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори. 27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на пътната мрежа.

Един район във Варна е с нарушено водоподаване заради повреда, по данни на Водоснабдяване и канализация. Без вода ще бъдат абонатите в част от курортен комплекс "Чайка". Очаква се водоподаването да бъде възстановено до 20.00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай