Пристанище Русе кани всички на празничен концерт на Еньовден

Пристанище Русе кани всички на празничен концерт на Еньовден | StandartNews.com

През 2016 г. "Пристанищен комплекс-Русе" ЕАД тържествено отбелязва 150-годишния юбилей от създаването на пристанище Русе. Дружеството празнува по традиция и като наследник на институциите и хората, грижили се за неговото изграждане, развитие и управление.

Поредицата от събития стартира с валидирането на специално издадена пощенска марка. На 26 май 2016 г. беше пуснато в употреба филателното издание на тема "150 години от създаването на пристанище Русе". Марката, дело на художника Валентин Щинков, изобразява картина от русенско пристанище в периода от началото на XIX век. Тиражът е 11 000 броя.

Отбелязан бе и Международният ден на детето 1 юни. "Пристанищен комплекс-Русе" ЕАД организира разходка с корабче по река Дунав, забавна програма и много изненади за русенските деца. Най-вълнуваща за малчуганите бе проведената церемония "Дунавско кръщене", след която всяко дете получи кръщелно свидетелство със своето ново име.

На 14.06.2016 г. във фоайето на Доходно здание беше открита експозиция с архивни и съвременни кадри от пристанище Русе, от създаването му до днешни дни. На откриването присъства зам.-кметът г-жа Наталия Кръстева, която връчи на изпълнителният директор инж. Петър Драгошинов поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. Експозицията ще бъде изложена във фоайето на доходно здание до 28.06.2016 г.

Като финал на честванията юбилеят на пристанището ще бъде отбелязан с празничен концерт, който ще се проведе на 24.06.2016 г. в голямата зала на Доходно здание. На събитието са поканени служители, клиенти и гости на дружеството. Входът е свободен за граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай