Предсказа ли Ванга войната в Украйна

Тя разказва за интригуващо видение за бъдещето, в което говори за огън, за мощен и разгневен дракон

Предсказа ли Ванга войната в Украйна | StandartNews.com

Ванга, която в чужбина наричат балканския Нострадамус, разказва за интригуващо видение за бъдещето, в което говори за огън, за мощен и разгневен дракон.

„Ще вали огън. Змеят ще бълва огън и огнени сълзи ще потекат. Ще си покаже зъбите. Други страни ще се изплашат, но драконът гордо ще покаже зъбите си и всички ще съжаляват, че е бил нападнат.“

„Силен дракон ще завладее човечеството. „Трите гиганта ще се обединят. Някои хора ще имат червени пари. Виждам числата 100, 5 и много нули“, се казва още в пророчеството, цитирано от "Мирър", предава woman.bg.

Тълкуватели смятат, че драконът е Китай. Трите гиганта са Русия, Индия и Китай, а парите са банкнотите от 100 юана и 5000 рубли, които са червени.

Какво всъщност представлява драконът в митичната литература на Изтока? Драконът там е преди всичко символ и тотем, божествено същество, което свързва небето и земята. Неговото ръмжене е гръмотевицата по време на буря. Драконът е този, който контролира ветровете и дъжда. И въпреки че тези същества биват описвани като жестоки и опасни, те са и герои на легенди и традиции – мощни, хитри и мъдри.

Под думата „нападнат“ в пророчеството на Ванга други експерти пък виждат обвиненията срещу Китай в разпространение на коронавируса, както и бойкота на Олимпийските игри в Пекин през 2022 г., което в един момент би могло да отприщи гнева на държавата под една или друга форма. 

Има и тълкуватели обаче, които не виждат нищо политическо в предсказанието на Ванга. Според тях българската ясновидка вярвала, че основната опасност, пред която човечеството ще се изправи един ден, е палещото слънце и голямата суша.

Възможно ли е червеният дракон да оголи зъбите си в отговор на природните катаклизми и замърсяването на планетата? Според същите тези тълкуватели става въпрос за човешката намеса в природата, която води до затопляне на климата и други катастрофални последици за планетата (в тази връзка те припомнят редица мащабни пожари и наводнения през последните години, като тези в Австралия, Якутия, най-голямото наводнение в Германия от 60 години насам, земетресението в Хаити и др.).

Под огнени сълзи някои виждат предсказание за ужасяваща война с катастрофални последици за човечеството. Възможно ли е тук да става дума за войната в Украйна, предприета от Русия, и гневът на Русия, предизвикан от намесата на различни страни по света срещу нея?

Съществуват и други интерпретации на пророчеството – технически прогрес и нови възможности. Става дума за нещо, ужасно, което ще се случи на Земята, но то ще бъде като вид преход към „новата Земя“. Само тези, които оцелеят и се справят с трудностите, ще имат шанса да се докоснат до зората на нова цивилизация, по време на която хората ще достигнат до ново по-висше ниво на възприятия и усещания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай