Предлагат манастирски килии за бежанците

Предлагат манастирски килии за бежанците | StandartNews.com

Видин. Величкият епископ Сионий, викарий на видинския митрополит Дометиан и игумен на Лопушанския манастир, е изпратил до агенцията за бежанците при МС предложение два от манастирите в епархията – Чипровският и Лопушанският, да бъдат предвидени като места за настаняване на сирийски бежанци. Имаме благословението на митрополит Дометиан за това, се изтъква в неговото писмо. В хотелската част на манастирите ще бъдат настанявани християни, каквито са 30 процента от населението на размирната страна, обяснява духовникът.

Сега в Сирия разрушават християнски храмове, убиват свещеници, жени, деца, трябва да им дадем стимул за живот, да ги окуражим във вярата и надеждата, пише в писмото.

Епископ Сионий призовава игумените и на други манастири "да отворят дверите им за бежанците, да им гласуват доверие и да им подадат ръка за нов живот. Да покажем любовта си към изпадналите в нужда и им подадем ръка", завършва обръщението му, разпространено от видинската митрополия.

Вярващи от Чипровци вече реагираха на предложението. Те смятат, че в суматохата в манастирите може да отседнат и мюсюлмани. Това би било поругаване на нашите свети места, негодуват те.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай