Пребиха фелдшер в Шумен

Пребиха фелдшер в Шумен | StandartNews.com

Шумен. Фелдшер от Спешната помощ в Шумен бе пребит тази нощ. Нападнал го младеж, чиято майка се нуждаела от медицинска помощ, съобщава БНТ.

Нападателят се хвърлил върху медика без никаква причина, нанесъл му удар по главата. Оказва се, че младежът подал сигнал на тел. 112 затова, че майка му получила инфаркт. В паниката си човекът обвинил медиците в спешния кабинет, че са се забавили и настоял дежурният лекар да тръгне с него.

"Аз се принудих да се обадя на моите колеги горе, да извикат полицията, защото не мога да тръгна така да преглеждам пациент и да се разправям с буйстващ младеж. Когато се обадих, обръщам се и той почва да ме бие... Поводът е, че не съм тръгнал веднага", разказа за БНТ Денчо Денев от ЦСМП - Шумен.

Фелдшерът е настанен е в хирургичното отделение със счупен нос, синини по лицето и временна загуба на съзнание. Предстои му и операция.

Пребитият медик е в системата на Спешната помощ от 31 години. Той споделя, че за първи път преживява подобен случай. Нападателят е задържан от органите на реда за 24 часа. Започнало е бързо полицейско производство срещу него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай