Пратиха по погрешка на медии инструктаж в БСП за пушенето

Пратиха по погрешка на медии инструктаж в БСП за пушенето | StandartNews.com

София. Соцдепутатите получиха в четвъртък специален инструктаж как да защитават отпадането на тоталната забрана за тютюнопушенето. Както "Стандарт" вече съобщи, идния вторник червената група ще приеме промените, с които ще отпаднат драконовските мерки срещу димене на закрито. От пресцентъра на БСП обаче по погрешка изпратиха опорните точки за изявленията на червените депутати до медиите. "Идеята е в големите заведения да може да се пуши в обособените помещения с вентилация", пише в указанията. И се добавя: "В офисите и работните места обаче забраната е добре да остане. ГЕРБ принудиха собствениците на заведения да инвестират във вентилация милиони, след което тотално забраниха пушенето".

"ГЕРБ плашат, че ще бъдем наказани от Европа, ако отпуснем правилата за пушене. На практика в много европейски страни няма толкова строга забрана", се казва в указанията. "Редно е от ГЕРБ да се притесняват дали ще покрием изискванията за Шенген, след като Бойко Борисов преди години беше заявил, че сме готови за влизане, а се оказа, че не отговаряме на изискванията", завършват съветите към соцдепутатите.

Минути по-късно от пресцентъра на "Позитано" 20 се извиниха за грешния мейл. Но признаха, че е бил вариант за прессъобщение като позиция на партията.

Не за пръв път пиари, без да искат, изпращат на репортерския мейл-лист вътрешна информация, предназначена за депутатите. Подобни дребни гафове са се случвали на повечето пиар отдели, включително и на ГЕРБ. "Който не работи, той не греши", отговориха с усмивка от "Позитано" 20.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай