Пожарът край Елхово обхвана над 10 000 дка

Пожарът край Елхово обхвана над 10 000 дка | StandartNews.com

София. Пожарът между елховските села Вълча поляна и Раздел продължава да се разраства. Горящият район вече обхваща над 10 000 декара. Горят смесена и иглолистна гора, храсти и сухи треви.

В потушаването на огъня са включени над 100 огнеборци, горски служители, военни и гранични полицаи. През нощта огънят е доближил село Раздел, но огнеборците са успели да пресекат пътя на огъня, съобщи БНР.

От сутринта в потушаването на огъня е включено и военно формирование. На място са 6 противопожарни автомобила и тежка верижна техника. Обливания прави и хеликоптер на ВВС. Няма опасност огънят да се разпространи в близките села – Малко Кирилово, раздел и Вълча поляна, съобщи областният управител на Ямбол Димитър Иванов.

В димна завеса е главен път 1-7 към граничен пункт Лесово, но засега не се налага затваряне на пътя, съобщи кметът на община Елхово Петър Киров.

Пет противопожарни екипа са на мястото на пожара. Отново започна и прокарването на просеки, за да се ограничи разпространението на пожара. В гасенето на огъня днес отново ще се включи и хеликоптер на военновъздушните сили. Засега няма опасност огънят да премине в Турция.

Между 70 и 100 хиляди декара пасища, земеделски земи, гори и друга растителност са изгорели до момента при големия пожар в бургаската община Средец. Бедственото положение не е отменено. Към момента няма опасност за населението.

Локализиран е пожарът в местността Бели бор в Рила планина, съобщиха от полицията. През нощта не е имало възобновяване на димящи огнища към южния фронт, няма и горене.

100 души ще наблюдават района на пожара. Налични са и два противопожарни автомобила. Няма разрастване на площта на пожара, допълниха от полицията. От огъня бяха обхванати 1600 декара, от които150 декара - в горски насаждения.

Продължава и наблюдението в района на пожара в местността "Празната торба" около Илийна река в Рила планина, възникнал на 19 август.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай