Пострадалите при Върбица се стабилизират

Пострадалите при Върбица се стабилизират | StandartNews.com

Състоянието на пострадалите берачи на див чесън от катастрофиралия камион във Върбишкия проход е стабилизирано. По данни на лекарите критично остава само състоянието на една 50-годишна жена, съобщава БГНЕС.

Жената все още е в интензивното отделение и лекарите продължават да се борят за живота ѝ. Останалите пострадали, които бяха настанени в ортопедията, са в добро състояние. Хората от селото все още са в шок и разказват, че не са имали никаква представа какво е техническото състояние на камиона и дали е имало сключена застраховка "Гражданска отговорност". Хората разказаха, че са работели за по 5-левова надница на ден, като парите им често се бавели. 

В шуменската болница са закарани 21 души - 14 жени и 6 мъже. Едната от жените е в кома. На останалите – с политравми, фрактури на крайници и ребра, е оказана спешна медицинска помощ. На 49-годишната Янка, която е приета в безсъзнание, е направена операция на мозъка. Тя е на изкуствена вентилация. Жената е и с белодробна травма. Шофьорът на Газката О.Ш. /на 41 г./ от Върбица е правоспособен и направената проба за алкохол е отрицателна.

Стандарт Нюз припомня, че при катастрофата край Върбишкия проход почина 56-годишна жена, а друга е в кома в болницата в Шумен. Общо 25 пътници пострадаха при инцидента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай