Поредно отлагане на делото „Батко и братко"

Поредно отлагане на делото „Батко и братко" | StandartNews.com

София. За пореден път беше отложено делото срещу бившия директор на Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" Веселин Георгиев, предаде БНР. Заради проточилия се с години процес вещо лице поиска да бъде заличено от списъка на експертите.

Болен съдебен заседател отложи процеса, който към този момент буксуваше заради липсващи експерти, заболяване на съдия-докладчика, неявяващи се свидетели и преди всичко заради това, че се наложи да тръгне отначало заради кариерното израстване на съдия Георги Колев, който остави делото почти на финал, за да оглави Върховния административен съд и процесът започна отначало.

Георгиев е подсъдим по така наречената афера "Батко и братко". Делото се следи от Европейската комисия и ОЛАФ заради съмнения за злоупотреби с европейски пари.

Заради разследването, което започна през 2008-а година и съмнението, че като шеф на Фонда той е облагодетелствал със сделки за 120 милиона, братята си Емил и Бойко, Еврокомисията спря временно плащанията към България по програмите ИСПА и ФАР.

На 13-и декември, за когато е насрочено следващото заседание, съдът призова посланиците ни в Москва Бойко Коцев и в Швейцария Меглена Плугчиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай