Помощта за бежанците идва до 10-ина дни

Членството на България в ЕС носи ползи за всички нас, твърди Огнян Златев

Помощта за бежанците идва до 10-ина дни | StandartNews.com

София. "България очаква до десетина дни да получи решението на Европейската комисия за размера на помощта, която ще се отпусне на България за справяне с кризата с бежанците".

Това заяви пред Нова телевизия Огнян Златев, ръководител на представителството на Европейската комисия у нас. Той уточни, че дори и утре войната да свърши, кризата ще продължи още дълго време.

Златев е категоричен, че членството на България в Европейския съюз носи ползи за всички нас. "С помощта на финансовите средства, техническата помощ, която ние получаваме, полека-лека животът на хората започва да се подобрява", каза той. Но според него това, че сме южняци ни прави по-темпераментни хора и всичките искаме може би нещата да се случват малко по-бързо.

Подобряването на благосъстоянието ни не се случва толкова бързо и поради причината, че досега сме били в съвсем друга обществено-политическа система, а сега живеем в нова, смята Златев.

"Но в края на краищата най-важната поука е тази, че България е направила своя цивилизационен избор да стане член на Европейския съюз и оттам насетне да работи здраво, за да успее да се възползва в максимална степен от ползите, които има от това членство", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай