Полицията е отклонила линейката от Цариградско

Протестиращите не са спирали колата на Спешна помощ, съобщи лекарят от екипа

Полицията е отклонила линейката от Цариградско | StandartNews.com

София. Полицията е отклонила линейката от Цариградско шосе, за която прокуратурата твърди, че е била възпрепятствана от протестиращи. Това съобщиха в предаването „Животът и други неща" лекарят от Спешна помощ, който е бил в екипа на въпросната линейка, както и директорът на Спешна помощ Георги Гелев.

„Един полицай ни отклони, каза: Не може да минете, защото има демонстрация. Имаше полицейска кола, която беше пред нас и ни съдейства по пътя, като караше пред нас", съобщи лекарят.

По думите му това е забавило линейката с 5 – 6 минути, защото е минала по заобиколен маршрут. Това е била третата линейка, която е откарала в болница „Света Анна" третата жена – майката на 6 – годишното момиченце. Макар и със сериозни травми обаче тя е била контактна и по думите на лекаря в случая 2 – 3 минути не са били от значение.

Той обясни, че линейката е тръгнала от Спешния център при Сточна гара по бул. „Левски" и е искала да завие на Софийския университет наляво в посока Цариградско шосе. При подаване на мигача обаче полицаят им е казал, че не могат да минат и затова колата е продължила и е минала през бул. „Драган Цанков" към Телевизионната кула, „Алея Яворов" - до Цариградско шосе.

„На практика това е закъснение, защото е обиколен маршрут, но е преди 20-ата минута, колкото е нормативът", каза още Гелев.

Преди два дни прокуратурата разпространи съобщение, че линейката се е забавила с 12 минути, „защото не е бил пропуснат от протестиращите да се движи по бул. „Цариградско шосе" и се е наложило да използва обиколен маршрут". Прокуратурата изиска обяснение от общината и СДВР. След съобщението в интернет се появиха редица видео клипове със случаи, в които линейки безпрепятствено минават през демонстрациите, а протестиращите им правят път.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай