Полицейските протести заливат цялата страна днес

Полицейските протести заливат цялата страна днес | StandartNews.com

Полицейските протести се очакват да залеят цялата страна и днес. Те протестират срещу изненадващото решение на правителството да премахне социални придобивки в сектор "Сигурност.

Заради полицейските протести тази сутрин ще има и спешна среща между премиера Бойко Борисов и министрите на вътрешните работи и на финансите – Румяна Бъчварова и Владислав Горанов.

Полицаите в цялата страна и днес са в готовност да блокират булеварди, кръстовища, както и важни участъци от републиканските пътища.

За 12 часа е обявена полицейска блокада на прохода "Маказа". По-късно вечерта полицаите във Варна са обявили, че ще затворят изхода на града за магистрала „Хемус". За днес е предвиден и протест на граничните полицаи в Свиленград.

Вчера органите на реда блокираха движението на магистрала "Марица" и главен път Хасково- Димитровград, на международното шосе Е-79 край Враца, както и в едното платно по автомагистрала „Тракия".

Очаква се към недоволството на полицаите да се присъединят и военните. Министърът на отбраната Николай Ненчев свиква извънреден Съвет по отбрана заради промените в проектобюджета, които предвиждат ограничаване на социални права на военнослужещите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай