Полицаи стават граничари

Полицаи стават граничари | StandartNews.com

Сливен. Сливенски полицаи стават граничари с министерска заповед. 28 служители на областната дирекция на МВР в града под Сините камъни от 8 ноември са на разположение на регионалния сектор "Гранична полиция" в град Елхово. Това съобщи пред журналисти директорът на сливенската полиция комисар Чавдар Божурски. На практика полицаите стават подчинени на граничар номер 1 в региона.

"Там ще бъде организирано присъствието им - на какви смени, какви райони ще охраняват", каза комисар Божурски. Предвид ситуацията в страната имало натоварване на служителите от сектор "Миграция".

"Стандарт" научи, че командированите на границата полицаи са основно от Сливен и Нова Загора. Тяхното изпращане става със специална заповед на вътрешния министър Цветлин Йовчев, която са получили и други областни дирекции на полицията в страната. Все още не е ясно дали полицаите от вътрешността ще бдят за контрола на самата гранична бразда или ще бъдат в Елхово, където има приемателен център за бежанци.

"Никой от нас няма право да отказва, защото сме с пагон", коментираха пред "Стандарт" полицаи, получили заповед за командировка към границата. Те нямат яснота и къде ще нощуват. Едва ли е възможно връщане след смяна до Сливен, защото километрите са повече от 100. "По-вероятно е да ни оставят да спим там, но още не знаем къде", казаха униформени.

Междувременно се разбра, че в село Баня, където има бежански център, няма увеличаване на престъпността. Настанените в центъра чужди граждани не създават проблеми, увериха от ръководството на МВР-Сливен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай