Полицаи станаха пощальони

Договорът на МВР с пощите изтече, униформени ще разнасят призовките

Полицаи станаха пощальони | StandartNews.com

София. Полицаи станаха пощальони по неволя. Допълнителните задачи им бяха наредени, след като договорът на МВР за разнос на писма изтече, научи "Стандарт". Работата "по съвместителство" я вършим още от август.

Все още министерството не го е подновило, което ни кара да възлагаме непривични задачи на личния състав, споделиха пред "Стандарт" полицаи на офицерски длъжности от МВР-Ямбол. Те дадоха за пример, че само в тази област има над 3000 писма на полицията, които униформените разнасят всеки месец. Полицаи дори споделиха, че разнасят писма и до домовете на хората.

Става дума да актове и фишове, както и за призовки от Пътна полиция за нарушения, заснети с мобилни или стационарни камери на КАТ. Униформените разказаха, че носят писмата предимно вечер, тъй като тогава успяват да открият повечето хора в домовете им. Те разказаха още, че в момента най-много страдат прокурорите, следователите и дознателите. Работата по преписките се бави, което ни пречи да внасяме делата в срок в съда или да ги прекратяваме, категорични бяха и обвинители.

"МВР е обявило обществена поръчка и, след като сроковете приключат, ще има яснота коя ще е фирмата, която се ползваме за разнос", коментираха от вътрешното ведомство, потвърждавайки за изтичането на договора им с "Български пощи".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай