Полицаи прибраха Жерар Депардийо

Световният кинаджия обърнал 2 чаши и подкарал скутера из Париж

Полицаи прибраха  Жерар Депардийо | StandartNews.com

Парижката полиция е съставила протокол за шофиране в нетрезво състояние на Жерар Депардийо. Според списание Le Point, служителите на реда са конфискували скутера на актьора. Кино асът спрял на червен светофар, но преминал стоп линията, което предизвикало подозрението на униформените.  Полицаите забелязали и косвени признаци на опиянение, при което поискали той да се подложи на експресен тест за алкохол, който излязал положилетен и показал надвишаване на нормата с 0,25 мг алкохол на литър издишан въздух. Тогава актьорът признал, че е изпил две чаши вино, преди да се качи на превозното средство.

Списанието уточнява, че ченгетата познали Депардийо, когато той свалил шлема си, и докладвали на началството си за инцидента. На мястото пристигнал комисарят на ротата за осигуряване на сигурността, който се опитал да убеди катаджиите да не съставят протокол на звездата. По закон обаче положителната проба от бързия тест изисква задължително извършване на проверка с уред за измерване на нивото на алкохола, който показал 0,40 мг на литър издишан въздух. Така Депардийо бил свален от скутера си и откаран в комисариата на полицията. Малко по-късно приятели го прибрали от там.

Кинаджията открай време е прочут с изцепките си, провокирани от алкохола и невъздържания му нрав. Неслучайно той се канеше да се установи в Русия, където и двете неща не правят кой знае какво впечатление на феновете му. Както се знае, сред почитателите на французина е самият Путин, който му връчи и руски паспорт.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай