Полека студенти! 10 трика срещу махмурлук

Полека студенти! 10 трика срещу махмурлук  | StandartNews.com

В разгара на студентския празник, хиляди новобранци събират сили за незабравима вечер. Веселбата си е веселба, но какво остава за следващия ден. "Стандарт" ви предлага  10 малки трика, чрез които ще се насладите на купона, а на сутринта ще сте бодри и готови за нови "подвизи". 

Първи-Задължително хапнете обилно преди да излезете. В общи линии е без значение от коя хранителна група е храната, важно е да е достатъчно.

Втори - Не прекалявайте със смесването на различни алкохоли, защото това може да ти гарантира неприятни моменти, няма значение, че ще са безпаметни.

Трети- Ако не сте направили предишните две правила, то когато усетите опиянението- не пушете, а хапнете едно блокче шоколад. Като натурален тоник действа и прясно изцедения лимонов сок с лъжица мед и чаша вода. Не бива да пренебрегвате и лековитите сили на българското кисело мляко.

Четвърти- Логиката при алкохола винаги е да вървите от по-слаби към по-силни напитки: бяло към червено вино, светла към тъмна бира, сух към сладък алкохол, ниско-алкохолни напитки към такива с високо съдържание на алкохол.

Пети- На всяка чаша коктейл или 50 грама твърд алкохол, приемайте една чаша с вода. Хидратирайки организма си, по-трудно ще се напиеш.

Шести- Не поръчвайте чаша след чаша. Оставете малко време на алкохола да се абсорбира. Така по-лесно ще може да усетите дали сте започнали да се напивате и съответно ще може да прецените кога да продължите, така че да не ви удари внезапно и оттам нататък да изгубите представа как всъщност минава вечерта.

Седми- Ако просто стоите и се наливате, ще се напиете много по-бързо, отколкото ако общувате, танцувате или се движите.

Осми- Изпитаната българска рецепта- топла шкембе чорба с лют пипер и студена бира на следващия ден.

Девети- Не потвърдено! Малко зехтин преди началото на вечерта, би трябвало да попречи на бързото усвояване на алкохола в кръвта.

Дести- Независимо дали се чувствате пиян или не, преди да си легнете, задължително пийте хапче против главоболие с една чаша вода и пригответе още една до леглото си. Хидратацията и болкоуспокояващото са перфектният лек за махмурлук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай