Погрешна диагноза съсипва живота на млада жена

Погрешна диагноза съсипва живота на млада жена | StandartNews.com

София. Когато е 23 години, на Елена и е поставена съдбоносната диагноза за рак и започва ходенето по мъките. Диагнозата, поставена на база скенери и прегледи при водещи специалисти води дори до предписване на присаждане на стволови клетки, съобщава Нова телевизия.

Младата жена била подложена на осем химиотерапии, без да има нужда от подобно лечение, а семейството й е докарано до просяшка тояга и всичко това – заради поставена грешна диагноза.

Четири години тя ходи при различни лекари в България, но повечето лекари си давали мениенто само устно. Накрая отиват в Германия, където са прегледани документите и изследванията. Немският лекар не открива никакви данни за диагноза рак.

Жената е вече на 27 години, загубила е косата си в лечението и в момента са в крайна нужда поради големите си разходи. Според майка й Анелия, това е схема, с която се източва здравната каса като на здрави пациенти се слага страшната диагноза и се прибират средства за скъпо лечение.

Сега семейството води дело за случилото се, независимо дали е схема за източване на касата, или лекарска грешка и търси обезщетение от виновните лица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай