Четвъртък,

Погребват Наско в бял ковчег

От: Failed to load user -
A
A
A

Погребението на убития от паднала метална футболна врата 14-годишен ученик Атанас М. ще е днес от 11,00 часа в градския гробищен парк. В последния му земен път ще го изпратят стотици роднини, близки, учители, съученици, представители на местната власт.

Община Разлог е поела всички разходи по тъжния ритуал. Момчето ще бъде погребано в бял ковчег. В негова памет във всички храмове в общината тази сутрин ще се отслужи заупокойна молитва от свещениците.

В града се чуват мнения той и директорката на училището Даниела Пелтегова да поемат морална отговорност и да подадат оставки. Други пък опонират, че такава трагедия няма как да се предвиди и предотврати.

„И на площадката да е бил учителят, докато четирите момчета са играели футбол, няма да е бил в състояние да спре драмата. Вратата просто е рухнала върху Наско, който по ирония на съдбата за първи път влязъл в игрището да рита топка. Нека проверят камерите и да се види кой е задигнал укрепителното въже на вратата, него да държат отговорен", коментират жители на града.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички