Погребват красивата медсестра в неделя с камбанен звън

Погребват красивата медсестра в неделя с камбанен звън | StandartNews.com

Преди да се хвърли в морето, се оплакала на психиатър, че не й се живее

Бургас. Медицинската сестра Валентина Иванова от Бургас, която изчезна безследно на 15 април т.г., е мъртва. Това доказа окончателно направеният ДНК анализ. Резултатите са категорични, че откритият преди седмица труп в морето е на Валя. 24-годишната жена се е удавила още в нощта на изчезването си. Основната версия на разследващите е, че тя е сложила сама край на живота си. Първите данни от направената аутопсия показват, че по тялото й няма никакви следи от насилие. За да бъде изяснен случаят изцяло и да не остават никакви съмнения относно причините за смъртта на медицинската сестра, са назначени още няколко съдебномедицински експертизи. Те трябва да установят дали Валя е страдала от някакво заболяване и дали е приела успокоителни медикаменти или други вещества. Резултатите от тях ще бъдат готови най-рано след седмица, съобщиха разследващите.

ДНК анализът доказа основната теза на полицията, че изчезналата Валентина не е отвлечена. Резултатите от изследването слагат край и на всички спекулации около мистериозния случай. "Доказано е на 100% от специалисти от "Базова научно-техническа лаборатория" при ОДМВР - Бургас, че откритото в района на бургаския вълнолом в края на миналата седмица женско тяло е на 24-годишната Валя Иванова от Бургас", съобщиха от полицията. Криминалисти уточниха, че за изследването е взет костен материал от трупа и анализът е извършен по т.нар. метод на ДНК профилирането. Причините, довели младата жена до самоубийство, обаче така и не станаха ясни. Знае се единствено, че повече от 6 г. Валентина е давала ясни знаци за суицидно поведение, което е свързано с психични тревоги, чувство за безполезност и депресия. Никой от близките обаче не е обърнал внимание на това. Няколко пъти в разговори с близки и роднини младата жена казвала, че не й се живее. Те обаче

приемали думите й по-скоро като клиширани фрази

използвани без сериозна причина. Дни преди да изчезне, медицинската сестра е посетила психиатър, пред когото също споделила, че няма желание за живот. Разследващите са наясно коя е основната причина Валентина да посегне на живота си, но пазят мълчание. "Момичето е имало дълбока лична драма. Това са много лични неща, които не е редно да се коментират", отговориха лаконично запознати със случая полицаи. Една от версиите бе, че наскоро Валентина разбрала, че не може да има деца. Това я довело до отчаяние и тежка депресия. Друга версия пък я свързва с несподелена любов. Близките й се измъчват, че никога няма да разберат каква е цялата истина. Валя не е оставила предсмъртно писмо, категорични са полицаите.
Медицинската сестра ще бъде погребана в 11 часа в неделя в Бургас. Тъй като тялото е в много напреднал стадий на разлагане, Валя

ще бъде погребана в затворен ковчег

От кметството в кв. "Лозово", където живее семейството на Валентина, признаха, че обмислят, ако има процесия, църковната камбана да бие в памет на младата жена.
24-годишната бургазлийка изчезна без следа на 15 април вечерта, след като казала на баща си, че си ляга. Двамата били сами в дома си, тъй като приятелят й Валентин Георгиев бил нощна смяна на работа. Вместо да отиде в леглото обаче, Валентина грабнала телефона и извикала такси. Накарала шофьора да я заведе до входа на морската градина, откъдето следите й се губеха. Със себе си е взела само мобилния си телефон, който бе открит два дни по-късно на моста. Валентина Иванова бе обявена за издирване. В операцията се включи дори и Интерпол. Тялото й изплува точно 33 дни по-късно край яхтеното пристанище, което се намирана около километър от мястото, от което се предполага, че е скочила в морето. Още тогава криминалисти разпознаха трупа по татуировка на пеперуда и пиърсинг. Роднините обаче таяха последна надежда, че Валя може да е жива, докато не излезе ДНК анализът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай