Погнаха имоти, изплували от "Лунна светлина"

Комисията "Кушлев" нищи собственост за 839 216 лв.

Погнаха имоти, изплували от "Лунна светлина" | StandartNews.com

София


Имущество на стойност 839 216 лв. на осъдения за трафик на кокаин Петър Марваков да бъдат отнети в полза на държавата, поиска комисията "Кушлев".

Бизнесменът Марваков бе задържан с още трима души в една от най-мащабните международни операции за наркотици - "Лунна светлина", през август 2003 г.

От комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, са внесли иск в Пловдивския окръжен съд за за отнемане на 70 дяла от капитала на ЕООД "Пълдин Къмпани", на обща стойност 170 000лв.;  70 дяла от капитала на ООД  "Помфрит -къмпани", на обща стойност 3 500 лв.; недвижимо имущество от ЕООД "Пълдин Къмпани"; лек автомобил и 8 товарни автомобили.

Съдът е наложил обезпечителни мерки върху имуществото на Петър Марваков. Той е обжалвал пред Апелативния съд в
Пловдив, който обаче потвърдил изцяло определението на Пловдивския окръжен съд.

Няма данни за законни доходи на Марваков, с които да е придобил посоченото имущество, сочи проверка за периода 1983 - 2007 г.

Преди две години четиримата от групата, задържана в акцията, получиха присъди за трафика на близо 300 кг кокаин.

Процесът, продължил две години, приключи със споразумение с прокуратурата. Четиримата подсъдими се признаха за виновни и получиха под предвидения от закона минимум, както позволява новият НПК.

Тарторът на групата Зоран Бояджийски получи най-тежката присъда от 5 години затвор. Боян Тодоров-Охлюва ще лежи 3.9 г., а Георги Петров - 3 години. 1 г. и 9 месеца затвор постанови съдът за получателя на пратката - бизнесмена Петър Мавраков.

Първоначално бе съобщено, че те са пренесли от Боливия 3 тона кокаин, примесен с картофено пюре, в 78 контейнера. Впоследствие обвинението бе сведено до 282 кг наркотик на стойност 423 млн. лв.

АСН

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай