Подаваме нови данъчни декларации от тази година

Подаваме нови данъчни декларации от тази година | StandartNews.com

София. Нови данъчни декларации ще трябва да подават българските граждани през 2015 г. Те са два пъти по-малки и коренно различни от миналогодишните.

IT специалист е подал първата данъчна декларация за новата година. Той е използвал онлайн услугата за деклариране с електронен подпис подадена 40 минути след полунощ, съобщиха от пресцентъра на Националната агенция за приходите.

34-годишният мъж е декларирал доходи от хонорари и такива по трудов договор.

Още две декларации за доходите на физически лица са подадени до 11 ч. на 1 януари - от 29 годишна пловдивчанка и 45 годишен мъж от Кърджали.

И в трите декларации е деклариран данък за довнасяне, съобщиха още от агенцията.

„Новите данъчни декларации имат нова логика, която тепърва ще трябва да изучаваме установяваме и изследваме, за да можем да я подадем. Новата данъчна декларация не спестява усилия, единственото, което спестява е хартия", обяснява адвокатът Емил Каменов пред бТВ. Той изтъкна, че новите декларации ще са по-сложни за гражданите.

„Всички неудобства могат лесно да бъдат преодолени, попълвайки формуляра онлайн – декларацията следва сама логиката. Като ние сме готови да дадем съвет и помощ при попълването", обяснява говорителят на НАП Росен Бъчваров.

Онлайн системата за подаване на декларации от физически лица с електронен подпис е активна още от първите минути на 2015 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай