Подариха на Елизабет две кучета, за да я утешат

Тя кръсти едното на чичо си, а другото - на езеро в Шотландия

Подариха на Елизабет две кучета, за да я утешат | StandartNews.com

Британската кралица Елизабет II получи две нови кучета, които да й помогнат да преживее по-лесно кризата в семейството - болестта на принц Филип и кавгата с Хари и Меган.

Едното от кученцата - дорги (смес от корги и дакел) - получи името Фергюс в чест на Фергюс Боуес-Лион, чичо на кралицата, който загива през 1915 г. на 26-годишна възраст в битката при Лоос. Вторият корги е наречен Мик - на името на езерото, до което монархът обича да се разхожда и да прави семейни пикници по време на ваканциите си в Шотландия.

Това съобщава The Mirror, позовавайки се на свой източник.

Ккралицата е била във възторг от кученцата. Въпреки че те са в замъка Уиндзор само от няколко седмици, вече се чувстват като у дома си. Не са посочени обаче нито полът, нито възрастта на домашните любимци.

Палетата, получени от Елизабет II, по предварителна информация са нейните първи корги, които не са потомци на Сюзън - кучето, подарено на тогавашната принцеса за нейния 18-и рожден ден през 1944 година.

През целия си живот британската кралица е имала повече от 30 кучета: корги и дорги (кръстоска между дакел и корги). През 2015 г. Елизабет II обяви, че повече няма да има нови домашни любимци от страх, че ще я надживеят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай