Подаръците на Оскарите стигат до "Цариградско шосе"

Един от даровете има българска следа

Подаръците на Оскарите стигат до "Цариградско шосе" | StandartNews.com

Вече всички знаят, че гостите на най-чаканата филмова церемония по връчване на Оскарите, която ще се проведе тази вечер, ще получат подаръци за 170 000 долара. Сред изненадите има всичко – от кубчето на Рубик до ваучер за липосукция, сеанс с врачка и най-разнообразни екскурзии.

ВИЖ ОЩЕ: Прогнози за "Оскарите". Големият победител ясен

Един от подаръците обаче има българска следа и води до центъра на София – булевард „Цариградско шосе”. Той е свързан с уникалните бонбони на шотландката Фиона.

Животът на Фиона е като от филм. Започва да прави шоколади в кухнята на майка си преди 4 години в малко селце в Шотландия. Все още не може да повярва, че отвъд Океана най-известните в Холивуд чакат да опитат нейните бонбони.

„Фактът, че шоколадите ми ще бъдат в домовете на Брадли Купър, Марго Роби, Лили Гладстоун - направо не мога да го повярвам. Те са такива големи имена. Толкова са известни и съм направила нещо, което ще отиде в домовете им”, казва сладкарката.

Оказа се, че опаковката за сладките се прави на „Цариградско шосе” в София. „Перфектни са, евтини са. Направиха всичко, което исках. Всичките ми кутии са от България”, споделя Фиона. Поискала цветовете да са златно и черно, за да изглежда елегантно. Казва, че в опаковките няма пластмаса.

Фиона прави всичко сама. Няма други сладкари, които да ѝ помагат, защото доскоро не можела да си го позволи. От „Оскарите” я помолили да направи 38 кутии с по 24 сладки. По-голямото предизвикателство обаче било да изгледа всички номинирани филми. „Всеки път, като забележа нещо интересно, слагах филма на пауза и си записвах в едно тефтерче какви биха били най-добрите вкусове. Може би ми отне над 20 часа да се подготвя”, споделя шоколатиерката.

Часове преди най-бляскавата церемония шотландските сладки с български опаковки вече са подарени на номинираните за престижната награда. Според Фиона обаче в момента на звездите не им е до нещо сладко.

На 4 000 километра от града на мечтите, Фиона сбъдва своята мечта. Вече има своя „Оскар“ за бонбони. Днес тя е звездата в село Кампбелтаун. На кориците е на списания и вестници, а на табелката на сладкарницата ѝ пише „Феча отива в Холивуд!”. Тя е горда от себе си и споделя, че всичко си е струвало, въпреки съмненията.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай