Почина актрисата Мария Русалиева

Почина актрисата Мария Русалиева | StandartNews.com

Мария Русалиева, една от най-страстните жрици на Талия и Мелпомена, се отправи вчера към рая на 87. Страхотната актриса, чийто темперамент и женственост не познаваха почивен ден, най-после ще си отдъхне от земните неволи - за кратко или не. Тя никога не се е съмнявала, че рано или късно ще се прероди.

Просто нейните таланти прехвърляха сцената, снимачната площадка и телевизионните камери - Мария виждаше отвъд познатото и всекидневното. Не само защото правеше някои от най-добрите и зрелищни хороскопи и беше абсолютен експерт в нумерологията. Още когато е на 4, самият Петър Дънов казва на баща й, известния писател и мистик Владимир Русалиев: "Това дете има особени възможности. То много знае. Заради това пътят му няма да е лек". Животът й е автентичен сценарий. Самата тя казва: "Винаги съм се чудила как преодолях толкова много препятствия и бариери".

Мария завършва ВИТИЗ в класа на професор Филип Филипов - човека, който никога не греши, когато става дума за избор на таланти. Дебютира във Военния театър в "Лудетината" - абсолютно емблематично за нея и чара й. Остава под прожекторите в Армията в продължение на 37 години. През това време снима в отличния филм "Рицар без броня" (1966), първия истински семеен сериал "Семейство Калинкови" (1966), автентичната комедия "Любимец 13", сълзливата драма "La donna e mobile". Звънливият глас, преливащ от неукротимата й енергия, звучи по радиото и телевизията с десетилетия. Мария буквално "изигра" с тембъра си сума ти Шекспирови пиеси - неслучайно през 2007-а получи "Дубларт" за цялостен принос, въпреки че за нея наградите никога не са имали значение. Мария винаги беше над дребните мераци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай