Пишат наново закона за храмовете

Пишат наново закона за храмовете | StandartNews.com

Законът за вероизповеданията няма да стигне до пленарна зала наесен, а ще бъде преразгледан на широка обществена дискусия от археолози, историци и общественици.

Още един от вносителите - депутатът от БСП Васил Антонов, призна пред "Стандарт", че ще оттегли подписа си от законопроекта. Както стана ясно, това вече направи и депутатът от "Атака" Павел Шопов. Националистът бе провокиран от посещението на турския вицепремиер Бекир Боздаг в навечерието на Байрама. За разлика от Шопов колегата му Антонов ще оттегли подписа си с мотиви, които в момента оформя. Законът може да се тълкува различно и има опасност добрите намерения, разписани в него, да попаднат в недобросъвестни ръце, каза червеният избраник. Антонов подчерта, че е напълно съгласен с председателя на комисията по култура Стефан Данаилов за необходимостта от сериозно обсъждане на текстовете.

С промените се предвиждаше вероизповеданията да придобият собственост върху всички имоти, строени с религиозна цел. Но не става ясно какво ще се случи с храм, открит при археологически разкопки например, коментира Антонов. Той ще предложи да бъде изготвен и регистър на спорните имоти, за да може юристите да прецизират текстовете във вероизповеданията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай