Пилотът на падналия хеликоптер е загинал

Пилотът на падналия хеликоптер е загинал | StandartNews.com

Пилотът се оплел в жиците, докато пръскал нива

Селскостопански хеликоптер се разби край Несебър днес около 10 ч.

Пилотираният от 61-годишния Митко Димитров вертолет се оплел в жиците на електропреносната мрежа. Димитров пръскал с препарати нивите в местността Пясъците в землището на село Гюльовица. Минавайки в близост до стълбовете на енергото, перките на хеликоптера се оплели и той се забил директно в земята.

Димитров е издъхнал на място.

По случая е образувано разследване, което се води от експерти от Националната следствена служба в София съвместно с Окръжната прокуратура в Бургас.

На мястото на инцидента е извършен оглед. Разпитват се и свидетели, за да се изясни изцяло случаят. При всички положения обаче е ясно, че става дума за непредпазливост. От прокуратурата твърдят, че не са им известни изцяло причините за аварията.

Работи се и по версията, че машината се е взривила поради техническа неизправност или при нисък полет се е ударила в земята.

Хеликоптерът, модел K26 с номер LZ 6042, е тръгнал от базата на селскостопанската кооперация в село Порой, община Поморие. В близост до мястото, където е паднал, има скъсани жици от електропреносната мрежа.

Един от свидетелите е електротехникът Янчо Колев. Той бил пратен по мрежата след сигнал, че в няколко села няма ток.

"Видях скъсаните жици и на около 50 м падналия хеликоптер. Пилотът беше издъхнал вътре в кабината. Трупът не е овъглен, запазен е но тялото е потрошено. Обадих се веднага на 112", разказа Колев.

Според разследващите най-вероятно пилотът е нарушил правилата за движение. Близки до Димитров твърдят, че е бил изключително опитен и многократно е изпълнявал курсове с машината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай