Петокласник полетя от седмия етаж

Тъгувал по майка си, която била на гурбет в Белгия

Петокласник полетя от седмия етаж | StandartNews.com

Смърт на петокласник шокира Сливен. Нещастен случай или самоубийство е полетът на 11-годишния Борко от седмия етаж се питат местните хора. Момчето живя по-малко от два часа след падането на плочките пред блок номер 9 на квартал "Сините камъни". Въпреки спешната намеса на лекарите детето е починало от несъвместими с живота травми, съобщиха от областната болница в Сливен. Драмата с Борко се разигра четвърт час след 17 часа във вторник.

Детето е ученик в V б клас на 12-о СОУ в Сливен. "Чух, че нещо се удари в ламаринената врата. По-късно един съсед мина и ми каза, че вижда тялото на Борко. Веднага се обадихме на баба му, която беше отишла до магазина, и на Бърза помощ, каза пред "Стандарт" бай Димитър, който държи гаража за железарски услуги в непосредствена близост до блока. Според някои от съседите Борко е паднал, след като се качил на малко столче и играл на прозореца на остъклената тераса. Други твърдят, че драмата е станала, докато момчето се опитвало да хване домашната котка. Според трети съседи Борко бил потресен от проблеми в училище и може нарочно да се е хвърлил. "Той беше буен, но много отворен, много широко скроен и никога не е бил користен. Вчера подложи крак на друго дете, което падна и си счупи зъб. Затова го помолихме днес да дойде с баба си на училище", заяви пред "Стандарт" Стефка Славова, която е класен ръководител на детето.

"Само искахме да говорим с бабата за счупения зъб. Миналата година имаше случай на ударено от него дете, което получи комоцио", заяви Величка Христова, директор на 12-о училище. Според нея в последните дни деца споделяли, че Борко се затворил, не отварял скайпа и не контактувал с никого. За мен липсата на майчина ласка е основна, той се надяваше да отиде при майки си в Белгия, разказа директорката Христова. Борислав Щилянов живеел само с баба си и своя по-голям брат Димитър. Майката на децата, Станимира, работела в Белгия. Баща им също бил в чужбина, но той отдавна напуснал семейството. И двамата се надяваха да отидат при майка си, която им липсваше, казаха учители на Борко. В сряда сутринта V б клас бе посетен от психолози и специалисти от детска педагогическа стая. Те успокояваха съучениците на загиналото момче. Вечерта пък всички родители на децата от класа ги викат на среща с класния ръководител. По-големият брат на Борко също е учил в 12-о училище. В момента той е ученик в осми клас на Гимназията по хотелиерство и туризъм в Сливен. В окръжна прокуратура Сливен е образувано досъдебно производство по случая със загиналия петокласник. Съседи от блок номер 9 в квартал "Сините камъни" споделиха, че разследващи полицаи са оглеждали терасата и малкото столче, на което евентуално е стъпил Борко, преди да полети.

"От 20 години никого не сме изключвали от училище, няма никаква истина в тези приказки", заяви директорката на 12-о училище Величка Христова по повод казаното от съседи, че Борко скочил от седмия етаж, защото бил изключен от школото. "Разделихме се в 14,20 часа, беше спокоен. След седмия час подложи крак на Златимир от нашия клас, който падна и си счупи зъба. Затова му казахме в сряда да дойде на училище с баба си", обясни класната ръководителка Стефка Славова. Всички учители в 12-о СОУ са категорични, Борко е бил много умен и много буен. Съседи казаха, че постоянно е карал колело заедно с брат си. "Сякаш сливенският вятър ги носеше на крилете си, хвърчаха с велосипедите всеки ден", споделиха хора от блока. Вчера те опровергаха съобщението на областната болница, че момчето е закарано в Бърза помощ от своята баба. Линейката дойде още на четвъртата минута и тя го откара. Бабата и лелята на Борко тръгнаха след тях с кола, обясниха очевидци. Вчера никой не можа да си спомни за името на бащата, който от години живеел отделно. Повечето хора твърдяха, че той е в Испания. Според близки до семейството майката Станимира веднага тръгнала да се прибира от Белгия. Все още не е ясно дали бащата ще си дойде за погребението. Темата за смъртта на петокласника бе основна в 12-о СОУ в квартал "Сините камъни". Децата коментираха станалото, събирайки се на групи в междучасията. Ние разбрахме още снощи по Фейсбук, споделиха някои от съучениците на момчето, което е загинало.

Още във вторник вечерта дежурният прокурор е образувал досъдебно производство по чл. 115 от НК срещу неизвестен извършител. Ще бъдат направени всички необходими експертизи, заяви пред "Стандарт" прокурор Виолета Калайджиева, говорител на окръжна прокуратура Сливен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай