Пенсионерка се бори срещу климатичните промени. Вижте как

Тя прави всичко възможно, за да намали потреблението на въглероден диоксид

Пенсионерка се бори срещу климатичните промени. Вижте как | StandartNews.com

2023 година е най-горещата в световен мащаб от началото на метеорологичните регистри и ледът се топи, сочат данните на програмата „Коперник“. За да се бори с това германска пенсионерка и активистка кара рикша и държи температура от максимум 17 градуса в дома си.

72-годишната Рези Харт от Южна Бавария не иска да чака решенията от конференцията на ООН за изменението на климата в Дубай, а взима нещата в свои ръце. В дома си, а и извън него тя прави всичко възможно, за да намали потреблението на въглероден диоксид, съобщава германската телевизия RTL, цитирана от бТВ.

21% от емисиите на въглероден диоксид в Германия се дължат на пътуването с автомобил, влак или самолет. Рези Харт няма кола, нито пък има нужда от такава, казва тя. Защото целта ѝ е да живее възможно най-щадящо климата.

Тя избира да върти педалите на своята рикша и така се придвижва, заедно със своя приятелка.

72-годишната жена се грижи за опазването на климата и докато е у дома си. Тя получава електроенергия от соларна система на покрива, а в къщата си държи температура от максимум 17 градуса. Освен това, тя споделя дома си и с още трима съквартиранти, защото заради отопление и електричество на всеки човек се падат 21% от годишните емисии на въглероден диоксид.

„Това е много, много важно за мен, защото искам да живея по начин, който е справедлив за моите внуци. Все още има свят, в който си струва да се живее, той остава за моите внуци“, казва тя.

Пенсионерката дори се храни с растителна храна у дома и по този начин спестява два тона въглероден диоксид годишно. Докато готви, тя се стреми да използва възможно най-малко енергия.

Рези Харт казва, че би искала всички да се поучат от нейния начин на живот, за да запазим Земята, на която си струва да се живее, особено за бъдещите поколения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай