Павлова откри рехабилитирания обходен път на Елхово

Павлова откри рехабилитирания обходен път на Елхово | StandartNews.com

"Изключително се радвам, че днес имаме възможността да открием този изстрадан път, защото преди четири месеца тук буквално нямаше такъв", това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при откриването на рехабилитирания обходен път на Елхово.

Тя посочи, че до старта на строителните работи по проекта през месец май тази година тежкият трафик от входа за България при ГКПП Лесово е пречел на живеещите, работещите и пътуващите в региона.

По време на церемонията регионалният министър благодари на екипа на Агенция „Пътна инфраструктура" за това, че днес пътят е факт и напомни, че неговата рехабилитация е трябвало да бъде започната още по времето на правителството „Орешарски", но това не е направено. Тя изказа своята благодарност и към изпълнителите на строителството и строителния надзор, които са спазили обещанието си да изпълнят проекта за по-малко от четири месеца. Иновативната технология за студено рециклиране, която беше използвана, направи реализацията на проекта качествена и без да се спира движението, което щеше да затрудни изключително много трафика, подчерта тя.

Въпреки че пътят е главен, са поставени „лежащи полицаи", за да се минимизират произшествията, каза Павлова и обясни, че причина за това предпоставката за движение с висока скорост по новите пътни участъци.

В рехабилитацията на трасето са инвестирани близо 6 млн. лв., осигурени по проект „Транзитни пътища V", финансиран със средства от Европейска инвестиционна банка и националния бюджет, информира министърът.

Обновяването на почти 7-километровия участък ще се облекчи тежкотоварният трафик към граничен пункт Лесово и ще се подобри връзката на област Ямбол с второкласния път по направлението Елхово-Бургас.

По време на церемонията министър Павлова връчи на председателя на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров Акт 16 за експлоатацията на обекта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай