Павлова бута част от фитнеса на Марешки

Павлова бута част от фитнеса на Марешки | StandartNews.com

Варна. Министър Лиляна Павлова е издала заповед до варненския кмет Кирил Йорданов да бъде премахнат вторият етаж на морската къща на аптечния бос Веселин Марешки на варненския плаж "Кабакум".

Това гласи съобщението, качено на сайта на министерството на регионалното развитие и благоустройството. Днес Павлова разясни пред журналисти, че след измерване е установено, че цялата сграда е разположена на площ от 112 кв. м. , а според издаденото разрешително за строеж, тя не трябва да е повече от 56 кв. м.

Павлова поискала още от Комисията за защита на потребителите (КЗП) спешна проверка за начина на ползване. Причината за това е записаното в договора за концесия „обществено ползване", а не „частен клуб" , както гласи табела върху сградата. По думите на министърката лично кметът Кирил Йорданов в длъжен да издаде заповед за събарянето на незаконната надстройка, защото именно той е тоиз, който е дал разрешителното за строеж. Ето и какво гласи цялото съобщение от сайта на министерството:

„При огледа на обект: Фитнес-клуб-56 м2, разположен на Морски плаж „Кабакум-север-2”, гр.Варна, част от крайбрежната плажна ивица, не е установена промяна от предходни проверки. Не е установено присъствие на представител на концесионера. Установено е наличие на подвижна табела, поставена на пътеката до фитнес клуба, указваща че това е частен клуб. Обект: Фитнес клуб е бил затворен при проверката.

Установено е, че фитнес клуба е изпълнен съгласно проекта по част архитектура към схемата и е на два етажа с РЗП около 112 кв. м вместо 56 кв. м, което представлява отклонение от специализираната схема, одобрена от Главен архитект на Община Варна, след съгласуване Министерство на регионалното развитие и благоустройството с писмо изх.№70-00-3731/18.01.2011г. Конструкцията е изцяло метална, поставена върху метална скара на пясъчната ивица, нетрайно свързана с терена /установено при предходна проверка/. Не са изпълнявани бетонови основи и конструкции и не представлява строеж по смисъла на §5, т.38 от Допълнителните разпоредби /ДР/ на Закон за устройство на територията /ЗУТ/. РО „НСК”-Варна няма контролна функция по прилагането на Наредба на общинския съвет.”

По искане на регионалния министър от РО „НСК” е изпратен сигнал до кмета на община Варна да разпореди премахване на надстроената част (второто ниво) на обект „Фитнес клуб”. Лиляна Павлова трябва бъде уведомена за предприетите действия. С отделно писмо РО „НСК” е поискал от Комисията за защита на потребителите (КЗП) спешна проверка за начина на ползване. Причината за нея е предвиденото в договора за концесия „обществено ползване”, а не „частен клуб” .

Министър Павлова очаква резултатите от действията на кмета и проверката на КЗП.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай