Патриотичен приз за "Стандарт"

НИМ чукна четиридесетте, върна Дянков от САЩ

Патриотичен приз за "Стандарт" | StandartNews.com

София. С патриотичен приз бе отличен "Стандарт" по случай 40-ия юбилей на Националния исторически музей. Наградата е за популяризиране на българското културно-историческо наследство и огромните успехи на националната кампания "Чудесата на България".

Стотици гости изпълниха залите на музея в Бояна снощи. За церемонията от САЩ долетя Симеон Дянков, който бе отличен за мегапроекта "Виа понтика". "Приносът ми за археологията е единствената положителна характеристика в образа ми на финансов министър", призна пред гостите той. Почетни плакети "За заслуги" към НИМ получиха още Боян Радев, Васил Божков, инж. Лъчезар Цоцорков, представители на прокуратурата и на дирекциите за борба с незаконния трафик на културни ценности, медиите, частни фирми и организации.

Директорът на НИМ Божидар Димитров почете паметта на първия дарител на музея. "На 17 май 1975 г. Иван Табаков, за съжаление вече покойник, донесъл ножици и аршин от ХIХ век. Последният ни дарител е аржентинецът от български произход Мартин Зафиров, предоставил ни архива на българския политик от миналия век Христо Калфов", заключи професорът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай