Патриарх Неофит ще уважи юбилея на Камата

Патриарх Неофит ще уважи юбилея на Камата | StandartNews.com

Отива за първи път на мач заради легендарния ни футболист

Носителят на "Златната топка" Христо Стоичков, който стана официално посланик на ЮНЕСКО, се срещна днес с Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Патриарх Неофит ще отиде за първи път на мач заради Камата. Това съобщава сайтът на Светия Синод и уточнява, че Негово светейшество е получил официална покана от Христо Стоичков. Двамата са се срещнали вчера.

"Носителят на най-престижните футболни награди Христо Стоичков се благослови от патриарх Неофит и му поднесе символични дарове, свързани със световноизвестната му спортна кариера", допълват от БПЦ.

"50 години номер 8" няма да е просто приятелски мач, а нещо много повече - грандиозно шоу, което ще събере на едно място всепризнати футболни легенди от световна величина. Те ще излязат заедно на терена за една изключително интересна среща... Очакват се 42 000 –хилядна публика и 52 футболни звезди", каза най-успелият български футболист на патриарха.

Камата темпераментно сподели с главата на Българската църква за работа си в създадените от него футболни академии в света, частния телевизионен канал и младежките школи. Като успешен футболист той сподели, че се старае да подпомогне талантливи млади хора, като не само им предостави условия да се развиват в спорта, но и ги мотивира да имат ясни цели и задачи в живота.

На срещата в патриаршеския дом, заедно с Негово Светейшество присъства главният секретар на Св. Синод - архимандрит Герасим, а Христо Стоичков бе придружаван от неговите най-близки сътрудници, допълват още от БПЦ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай