Пак вързаха руски туристи на морето

Пак вързаха руски туристи на морето | StandartNews.com

Поредна туроператорска драма вгорчи почивката на десетки руски летовници у нас. Финалът на ваканцията им не е ясен, тъй като руската фирма "Чери тур", която ги е изпратила на море в България, е фалирала на 31 август. Партньорът й - варненската "Васи", е поискала от туристите да доплатят за предстоя си в български хотели между 500 и 1800 евро. Паспортите им са взети и не им се връщат, заяви говорителят на Руския съюз на туристическата индустрия Ирина Тюрина, цитирана от РИА Новости.

В момента у нас има около 250 клиенти на „Чери тур”. Генералният директор фалиралата фирма Дмитрий Черепов твърди, че самолетните билети и хотелите на клиентите на компанията са платени.

С проблема се е заел зам.-министърът по туризма Иво Маринов. Туристите няма да останат без подслон и ако трябва страната ни ще инкасира загуби, за да спаси отново туристически сезон, заявиха от ведомството. От там не очакват отново руски туристи да бъдат блокирани на родните летища.

Руските туристи, дошли с фалиралата „Чери турс", няма да останат на улицата. Това каза директорът на българската фирма „Васи травел" Росица Димитрова, цитирана от "Дарик радио". От българския туроператор кореспондират с агентската мрежа в Русия, обясни Димитрова. Стараем се да си платят за настаняването, хотелите са направили намаления, процесът тече. Има туристи, които са отказали, но това не означава, че ще ги изгоним. Аз съм приела тези туристи, въпреки че знаех за фалита, защото в събота вечерта нямаше как да ги оставим на летището, каза тя.

От българската фирма се притесняват повече за руснаците, които предстои да пристигнат у нас. Има бъдещи резервации. Доколкото разбираме туристите имат самолетни билети и визи и желанието ни е да знаят тези туристи, че за тях не е платено и ако искат да дойдат в България, ние ще ги посрещнем, но те трябва да платят, след което ще си получат от застраховката на „Чери тур", каза още Росица Димитрова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Цецо
Коментирай