Пак хванаха Атанасова в издънка

Пак хванаха Атанасова в издънка | StandartNews.com

София. В нова издънка хванаха здравния министър Десислава Атанасова. Този път Българският фармацевтичен съюз забеляза гафа. Десислава Атанасова не знае, че много малка част от лекарствата, които са 100% платени от касата, наистина не се доплащат от хората, съобщиха от организацията.

"С огромно недоумение и възмущение посрещнахме учудването на министър Атанасова, че част от лекарствата, които се реимбурсират на 100 %, се доплащат от пациентите", се казва в писмо на фармацевтичния съюз. "Ако министърът си беше направил труда да се запознае с действащата нормативна уредба, щеше да е наясно, че само най-евтиният продукт от една група лекарства е напълно безплатен за пациента", допълват от съюза.

Това не е първият гаф на здравния министър. Още с встъпването си в длъжност Атанасова заяви, че ще направи единен държавен орган за контрол на цените на лекарствата без да си дава сметка, че такъв съществува. След това обяви, че с подписването на колективен договор заплатите на лекарите ще се увеличат средно с 20%. Това обаче не беше възможно и договорът остана неподписан. Атанасова предложи и скандалния текст българите да не могат да продват имущество, ако не са си платили здравните вноски. Поправката обаче не мина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай