Пак се почна! Защо Брад Пит отново съди Джоли

През 2008 г. двойката купува Château de Miraval - винарско имение в Южна Франция

Пак се почна! Защо Брад Пит отново съди Джоли | StandartNews.com

След продажбата на винените им имоти, Брад Пит реши да заведе дело срещу бившата си съпруга Анджелина Джоли. Правната битка далеч не е приключила. През 2016 г., след дванадесет години съвместен живот и две години брак, Брад Пит и Анджелина Джоли се разведоха. В продължение на доста години бившите съпрузи се борят в съда за попечителството над шестте си деца. Шест години по-късно съвсем различен спор е на път да ги изправи отново пред съда.

През 2008 г. двойката купува Château de Miraval - винарско имение в Южна Франция, където през 2014 г. си казаха "да". 47-годишната актриса реши да продаде акциите на бившия си съпруг на Tenute Del Mondo - компания, собственост на производителя на водка Юрий Шефлер. Проблемът е, че според 58-годишния актьор, който е много привързан към имението и производството на вино, бившата му съпруга е направила това без неговото съгласие. Съдебните процедури бяха споменати в пресата през февруари миналата година и накрая Брад Пит реши да съди майката на децата си.

Според съдебните документи, подадени на 3 юни в окръжния съд на Лос Анджелис, Брад Пит твърди, че Джоли умишлено се е опитала да му "навреди, като е продала акциите му във винарската компания, предава БГНЕС. В тях се казва също, че двамата са се съгласили никога да не продават съответните си дялове без съгласието на другия и че тя "никога не би допринесла за успеха на Miraval".

От своя страна адвокатите на Брад Пит се стремят да изтъкнат "страстта" на актьора към винарната, както и упоритата му работа, благодарение на която компанията е станала един от "най-известните производители на вино розе в света". Звездата от "Боен клуб" и неговият юридически екип също критикуват Tenute Del Mondo за съмнителните ѝ практики. Те твърдят, че Юрий Шефлър се опитва да се сдобие с "поверителна и защитена информация в полза на конкурентната си компания" и да прилага "ожесточени бизнес тактики", които застрашават "репутацията на марката, която Брад Пит е изградил толкова внимателно". 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай