Падна терасата на Ной

Отломки от старинна сливенска къща удариха две коли, по чудо няма жертви

Падна терасата на Ной | StandartNews.com

Сливен. Падна една от терасите на известната Нойева къща в идеалния център на Сливен. По чудо няма жертви. Изцяло е размазан лек автомобил "Хонда", пострадал е и паркираният в съседство "Фиат". Инцидентът стана малко преди 14 часа, разказаха съседи на къщата, която се намира на двайсетина метра от сградата на община Сливен, Пето училище и Хуманитарната гимназия.

По непотвърдени данни терасата е била бутната от бетоновоз. Други съседи обаче твърдят, че тя е паднала сама. На място веднага пристигна полиция и пожарна, а районът е отцепен. Нищо не сме чули, от вас разбираме, казаха клиентите на кафенето, което се намира в самата къща, но от западната страна.

Агенция Стандарт Нюз научи, че първият и третият етаж на сградата се дават под наем за частно училище, детски център и кафене. Вторият етаж е за живеене, но никой не го обитава, казаха наемателите.

Нойевата къща е строена през 1927 година от Ной Марков, собственик на текстилна фабрика в Сливен. Тя е единствената в града с готически елементи, проектирани от италиански архитект. Точно един от тези елементи е паднал с терасата, казаха специалисти от общината. Някога в къщата се помещаваха застрахователни компании. В града се говори, че един от нейните собственици е някогашният шеф на детското отделение на областната болница д-р Сяров, който почина. Точно от южната страна, където е падналата тераса, има нерегламентиран паркинг. Истински късмет е да се намери място за паркиране след 8 сутринта. Все още не е ясно чии са двете коли, смазани от падналата тераса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай