Отвлякоха 7-годишната дъщеря на поморийски лихвар (ОБЗОР)

Германеца: Давам всичко за Александра

Отвлякоха 7-годишната дъщеря на поморийски лихвар (ОБЗОР) | StandartNews.com

7-годишната дъщеря на поморийски лихвар изчезна след училище

Намериха Алекс убита в хотел

Арестуваха приятелката и тъщата на собственика, имал дългове към бащата

Дъщеря на лихвар от Поморие бе отвлечена и убита. 7-годишната Александра изчезна посред бял ден, след като си тръгнала от училище, което е на 500 метра от дома й. Момичето винаги се прибирало само от двора на школото "Иван Вазов" в къщата си в квартал "Свобода". Александра е дъщеря на Веселин Методиев Тодоров, известен с прякора Германеца. Преди 4 години той бе задържан при спецакция на МВР заедно с големия си син Методи и Ангел Кетелиев за лихварство и рекет. Отвличането на дъщеря му бе потвърдено официално от МВР вчера следобед. Веднага плъзна слух, че похитителите са се свързали с родителите и са поискали 1 млн. лева. Бащата обаче отрече пред "Стандарт" някой да го е търсил, но заяви, че е готов да плати всичко, за да види отново детето си.
"Готов съм да говоря с тези хора, нека да ми се обадят. Ако искат нещо, да ми кажат. Давам всичко за детето си. Ще преговаряме. Чакам ги. До момента нямам никаква информация. Полицаите ме държат настрани. Не знам дали са открили някакви вещи или следи от детето. Дори преди малко ми върнаха телефона. Досега апаратът не беше в мен. Нямам никаква представа кой и защо може да отвлече детето", заяви Германеца около 14 часа.
Съседите обаче твърдяха, че откупът е поискан.
Твърде е вероятно действително похитителите да са поискали парите, но бащата да е инструктиран да отрича, обясниха опитни криминалисти.
24 часа след изчезването на Александра обаче се разкри жестоката истина. Полицаи откриха тялото на детето в съседния на дома им хотел "Лагун".
Маскирани и въоръжени полицаи нахлуха в него още сутринта. Според неофициална информация в МВР получили сигнал, че Александра е скрита в хотела. Неговият собственик Веселин Тошев е имал неуредени сметки с бащата на Александра.
Хотелиерът бе в неизвестност от снощи, а мобилният му телефон е изключен. "Никой не знае къде е и полицията го издирваше до вчера следобед", обясняваха съседи. Към 19 часа обаче стана ясно, че Тошев е бил открит от полицаите и върнат в хотела, за да се грижи за децата си. С белезници оттам обаче били изведена неговата приятелка Северина и майка й Светлана. "Аз съм почтен човек, дете не съм отвличал, познавам Северина добре и тя не е способна на такова нещо", каза Тошев. До късно снощи не стана ясно кой е физическият убиец на детето. Тялото на Алекс бе разпознато от бащата.
Родителите й започнали да се тревожат, че нещо не е наред едва след 18 часа в четвъртък, след като момичето закъсняло от училище. Часовете приключвали в 16 часа и забавянето от два часа не било обичайно. Майката Ева първо позвънила на класната й Иванка Куличева, след това и на госпожата от занималнята. Последвали няколко разговора с учители и родители на другите деца от класа. Тодорови обаче не открили детето си при никой от тях, а и никой не я бил виждал след края на учебните занятия. Тогава бащата се обадил в полицията и на секундата цялото районно било вдигнато на крак. Униформени и цивилни полицаи започнали масово претърсване през цялото денонощие. Единствената открита следа от Алекс е гривната й, която е паднала в училищния двор. Момичето е ученичка в първи клас в местното СОУ "Иван Вазов". Този месец била първа смяна, но оставала и следобед на занималня. В злополучния ден децата свършили училище в 12 часа. След това класната им ги завела на куклен театър. Около 14 часа тя предала първолаците на госпожата в занималнята. Занятията приключили точно в 15,45 часа. Тогава 7-годишната Алекс е била видяна за последно как излиза от двора на училището. Всеки ден тя се прибирала сама до апартамента си в блок 31 в квартал "Свобода". "Детето се връщаше само. Всеки ден го виждахме. Не е опасно, защото не пресича никакви улици", разказаха възрастни съседи на семейството. Понякога Алекс спирала да поиграе на детска площадка, която била на път за дома й. Дали в четвъртък тя отново е минала оттам, никой не може да каже. Не е ясно и по кой път се е прибрала. Два са възможните маршрути, по които се е движело детето. Единият е през вътрешността на квартала между блоковете, а вторият е по главната улица, която води към новата част на Поморие. Разследването се наблюдава от окръжната прокуратура в Бургас под ръководството на обвинителя Димо Маджаров. "На този етап можем да кажем единствено, че е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за отвличане", заяви говорителят на прокуратурата Красимира Кателиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай