Оцелялата близначка: Искам да умра! Имахме план, но аз не успях

Оцелялата близначка: Искам да умра! Имахме план, но аз не успях | StandartNews.com

Тони и Нети били като Майка Тереза за квартала, не се знае защо са скочили под влака

Благоевград. "Не ми помагайте, не ме лекувайте, искам да отида при сестра си, искам да умра. Имахме план, но аз не успях". Това крещяла в несвяст оцелялата близначка Анета Пържова след самоубийствения скок на двете сестри под бързия пътнически влак София - Петрич в района на Полигона край Благоевград. Бившите медицински сестри се хвърлиха на релсите към 14,30 часа в четвъртък.

Двете близначки избрали за самоубийствения си скок място след завой, за да не може машинистът да спре навреме влаковата композиция. Първа поела удара Антоанета, която загинала на място от жестокия сблъсък. Тялото й обаче се оказало щит за Анета, която по чудо била изхвърлена встрани от релсите.

"Все още не сме разпитали оцелялата жена, тъй като лекарите не разрешават. Състоянието й не позволява това. Към момента не са ясни мотивите за постъпката им. Машинистът е категоричен, че

двете били хванати за ръце

и скочили умишлено пред влака. Но са възможни и други версии", каза директорът на ОД МВР - Благоевград Васил Митов.

"Пациентката само повтаря, че иска да отиде при мъртвата си сестра. Тя е със супен череп, но няма увреждане на мозъка, има фрактура и на едно ребро. Контактна е, животът й е вън от опасност. Настанена е в хирургично отделение. Щом се възстанови, ще бъде консултирана от психиатър", казаха от МБАЛ - Благоевград.

Някои пътници споделили, че едната от сестрите била легнала на релсите, а другата се опитвала да я издърпа и да я спаси. Близки и съседи пък са в шок от решението на близначките да се хвърлят под влака. "Дали пък не е нещастен случай? Да са се опитали да пресекат линията, но да не са успели. Това за нас е като гръм от ясно небе. Двете сестри за нас са пример на културни и добри хора, кротки и учтиви. Бяха като Майка Тереза за цялата махала. Трудно ги различавахме, бяха като две капки вода. На Антоанета казвахме Тони, а на Анета - Нети. Много близка приятелка съм с майка им и ги познавам отлично двете", твърди съседката им Катя, която живее на същата улица - "Цар Иван Шишман".

Биели безплатно инжекции на всички

от махалата, помагали на свои болни приятелки, готвели им супи, носели им ги по домовете. Били с широки души и много всеотдайни. Съпричастни към чуждата болка. Затова и никак не е случайно, че и двете станали медицински сестри. Всички в квартала са категорични, че никога не са чули да имат проблеми, нито финансови, нито битови, нито лични. Грижат се отлично за майка си Лозена, която е на 82 години.

Анета и Антоанета не са семейни. Първата била дълго време в Либия, но се прибрала заради размириците там преди няколко години. Загиналата пък работила като медицинска сестра в стоматологичния кабинет на д-р Петранка Белчева. "Антоанета от 3 г. е пенсионерка. Много добър човек беше, сърдечна, весела. Повече няма какво да кажа", лаконична бе д-р Белчева. Според бивши колежки Анета понякога изпадала в депресия. Възможно е да е имала проблеми при престоя си в Либия. Нети и Тони са еднояйчни близнаци и връзката между тях била много силна. Избрали една професия, винаги били заедно. "Може само едната да е решила да сложи край на живота си, но другата да я е последвала заради тази дълбока връзка между тях", допускат психолози.

Съседите обаче нямат никакво обяснение за случилото се. Не знаят да са участвали в каквито и да е секти, не са имали странно поведение. Преди повече от година двете сестри заминали

на гости на своя първа братовчедка в Малайзия

Родственицата им живее там от дълги години заедно с мъжа си, който е по служба в чуждата държава. "Съпрузите отказали да си наемат домашна прислужница, а поканили на гости Анета и Антоанета. Те им помагали в домакинството. Трябваше да са там 3 години, но изкараха само 6 месеца и се върнаха. Майка им Лозена изкара миналата зима сама, много й липсваха двете дъщери. Показваше ни техни снимки от Малайзия. Май си дойдоха заради проблеми с тамошните власти", твърди комшийка на близначките. След завръщането си в Благоевград поведението им не се променило. Били все така внимателни, земни и добри. Не се е чуло да имат и някакви здравословни проблеми. "Няма как да повярвам, че са скочили нарочно под влака. Та те бяха страхотни дъщери, толкова добре се грижеха за майка си. А като се самоубият, кой ще помага на тази стара жена!", чуди се съседката Катя. Тя била заедно с майката Лозена във фаталния ден. Седнали на раздумка. По някое време Анета и Антоанета казали на майка си, че излизат да се разходят. "Бяха усмихнати и спокойни. И през ум не ми е минало какво има да става", категорична е пенсионерката. Няколко часа след трагедията полицаи дошли да съобщят вестта на майката. Дошла и линейка, а лекарят ударил инжекция на старата жена. "Лозена е на хапчета, не е на себе си. Няма сили да мръдне,

не е виждала оцелялата си дъщеря Анета

А Антоанета ще я изпратим в последния й път в събота в 11,00 часа. Защо са си посегнали на живота? Не е от мизерия, не е от болест, не е от скандали, не е заради врагове. За нас е пълна мистерия", твърдят роднини и съседи на близначките.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай